Friday, May 6, 2011

----------ada juga orang yg tak faham bahasa------

aduh, sakit sungguh hatiku hari ini..geram yg teramat sangat..

sampai rumah je petang tadi, mcm ada yg lain je..

call la member rumah tp dorang pun xtau..katanya, semua ok je pagi tadi sblm g kerja..

rupanya, hiasan kat bilik sblh bilik member dah xada..

aku pegila cek bilik tu, terkejutnya aku bilik tu dah kosong..semua barang dia dah angkut keluar..

yang tu tak kisah tp yang aku dan member rumah kisah tu, sejak dia masuk rumah dia tak pernah bayar sewa rumah.. ada ke patut.. dia bayar deposit je tu pun byr lewat..kita bukan main percaya lagi kat dia tu, tunggu dia nak bayar sewa...katanya dia tak dapat gaji lagi...kesian kat dia la kan...bila dh dapat gaji baru nak bayar sewa... tapi dah dpt gaji nak kuar rumah pulak..lepas tu blh plak dia buat pengiraan sendiri nak lepaskan diri tak nak bayar semua sewa..geram sangat2..dah lah kata kita ni macam2..kalau xpuas hati sangat kat kita kenapa tak terus terang je..ni main simpan2 pulak..dah ingatkan dia sebelum masuk, kalau nak pindah rumah, carilah pengganti dahulu sblm nak pindah..ni tak, main angkut terus je barang dia.. dah la tu, datang angkut barang dia time kita semua tak ada kat rumah... tak baik kan....

pening kepala fikir benda ni... kesian member tolong bayarkan utk dia... ni pengajaran tak boleh nak percayakan orang..tak boleh nak kesiankan orang lebih2..kita dah buat baik kat dia, dia pulak yg buat hal...nampaknya bulan ni...double2 la sewa nak kena bayar..pokai aku macam ni..duit xda..nak minta dia bayar sewa tu pun susah juga..dia dah tak nak dtg jumpa kami..ya allah, kenapalah setiap orang yg masuk bilik tu semua menyusahkan kami aje..

aku dah tak tau nak buat apa dah..dah call and mesej dia tadi tapi langsung tak reply pon..dia cuma hantar mesej kat seorang member rumah..tapi saya tak dapat baca mesej tu lagi coz member rumah kata, mesej dia panjang gila..nak foward pun terlalu panjang..tapi yang pasti katanya mesej tu amat menyakitkan hati...cepatlah balik, aku tak sabar nak baca mesej tu...

susahnya kan dok sewa rumah..susah sangat nak cari member rumah yang betul2 ok dengan kita..mcm2 perangai orang yang menyewa kat rumah ni..peningla kepala nak fikir..aduhai, macam ni lah nasib dok menyewa...huhuhu...

ya allah, sabarkanlah hati hambamu ini...


5 comments:

YAYA AZURA said...

sabo.. hihi.. rasa nak tau je ex housemate tu msj ape..hihi..sanggup dia main blah gitu je ..

aeda said...

huhu..tula pasal...mungkin dia xpuas hati kat kita kot..xtau lg apa msj dia..member xbalik lagi..hmm...mls nak fikir ttg dia..buat pening kepala je..huhu..

QasehTercipta said...

mmg menyakitkan hati kalau housemate uat perangai... sbb tu akak dok menyewa sorang2. bayar lebih tapi otak tak sakit

aeda said...

huhuhu..memang menyakitkan hati...tapi nak buat cmana..nak menyewa sorang2 xmampula..sewa mahal sangat...:(

Anonymous said...

When will you post again ? Been looking forward to this !