Tuesday, September 13, 2011

tak kenal..huhu

assalammualaikum
hai semua

hari tu kat airpot, masa nak balik putrajaya
tak sangka jumpa dengan cousin..
tapi serius tak kenal langsung pun dengan dorang

ayah dengan adik aku hantar aku pegi airpot
dah nak masuk kat balai berlepas
terserempak pulak dengan cousin tu..
tapi aku buat tak tau je la, tak kenal kan..hihi
nasib baik la familiy dia tegur ayah
kalau tak memang tak kan kenal la..
yang ayah aku lak, tak perasan dorang tu pun ada kat sana..

aku tak tau la macam mana aku cousin dengan dia..hihi..
ayah kata, dorang tu saudara belah mak..
emm..patut la juga tak kenal..
jarang balik kampung mak
kalau mak ada time tu kan, mesti dah bebel
tu la tak nak balik kampung mak.. 

padahal raya tahun ni, dua kali pegi kampung mak
cumanya tak ada lak pegi rumah cousin yang aku jumpa ni..
lepas ni kena kenal kenal la saudara belah mak...

itulah akibatnya kalau tak kenal saudara kan..
jumpa kat mana mana pun buat tak tau je kan...





5 comments:

fadh leyanie said...

pernah alami jugak situasi macam ni ..:)

アヌム ちゃん said...

kdg2 kalau family besar sgt pn tak kenal sume gak..huhuuu

eyida said...

@fadh leyanie hehe.. kena kenal2 la kan...

eyida said...

@アヌム ちゃん tau tak pe kak.. saudara mara belah mak ramai yg sy xknl pun...huhu

bloghok said...

wachaaaaaaaaaaaaaa